Sinds 2002 ben ik met heel veel plezier werkzaam als docente klassieke talen, waarvan de laatste 6 jaren op het Stedelijk Gymnasium Breda. Het voor de klas staan, is een prachtig vak waar ik erg trots op ben. Een school is een dynamische omgeving waarin je als docent elke dag getuige bent van de spreekwoordelijke kwartjes die vallen bij leerlingen. Dat geeft je als docent voldoening en maakt je trots.

Als mentor en zorgcoach heb ik echter ook leerlingen gezien die altijd worstelen om zich staande te houden. Zij zijn op zoek naar een efficiënte en prettige manier van leren die ook nog bij hen moet passen. Dit zijn vaak leerlingen die het ‘in zich hebben’, maar bij wie het er nog niet uitkomt.

Tijdens de afgelopen 14 jaar voor de klas, is het voor mij altijd een langgekoesterde droom geweest om een huiswerkinstituut op te richten dat zich zou specialiseren in het ‘leren leren’. Een plek waar ik mijn hart voor leerlingen kan combineren met mijn interesse in studievaardigheden.

Dat was de kiem die in 2013 uitgroeide tot de oprichting van Teach2Study: voor mij het begin van het waarmaken van een droom. De afgelopen paar jaar heb ik me door trainingen verder gespecialiseerd in studiebegeleiding, leerstijlen en het beelddenken. Het is mijn streven om het beste bij ieder kind naar boven te halen en de leerlingen te laten inzien dat ze ‘meer talent hebben dan ze denken’. Alle kinderen zouden vol zelfvertrouwen naar school moeten gaan in het bezit van de juiste studievaardigheden om zo hun eigen talent te vinden en benutten.